Tukar tayar kereta.

Mar 3rd, 2012 by Man in Cik Abang

gambar hiasan dari ligakampung.com

Assalamualaikum semua..

Apa plan hari ni? Plan saya pula ialah servis kereta dan tukar tayar kereta.. almaklumlah, dah sampai riwayatnya tayar kereta persona saya tu. Entah berapa harga pun tak pasti, sampai kedai karang baru nak usha-usha.. heheehehe.. campur balancing dan alignment, entah berapa ratusan ringgit terbang kali ini lak..

Tapi apa nak buat, keperluan, kalau tak ditukar serta tidak dilakukan maintenance, mungkin boleh membahayakan nyawa pula kan. Bukan sahaja nyawa kiter, mungkin nyawa orang lain juga.

Oklah, tapi apa-apa pun, kena sarapan dulu.. ehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

  • salam. kebetulan aktiviti kita sama lah harini. saya pun tukar tayar. persona juga. buat kat area subang perdana ni. awak kena berapa? nak juga compare2. 😀

    • Salam.. hahahaah.. sama lak yer.. hehehe.. saya tukar tayar Dunlop.. tukar depan jer, sebabnya belakang banyak lagi bunga nya.. satu RM200.. tapi lupa lak model apa… nanti petang saya belek tayar depan tu… heheeh

  • alahai saya pun nak tukau tayar persona nie… brp ek satu tayar persona tue… terima kasih

  • Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

 

CommentLuv badge

%d bloggers like this: