Posts Tagged ‘karangkraf’

8
Jan

Novel – Cinta Yang Kurasa

by Yanna in Cik Akak

 

Tajuk Novel : Cinta Yang Kurasa

Penulis : Anis Ayuni

Sinopsis : Seingat Laila Nabila, tidak pernah Mir Shariman menoktahkan hubungan cinta mereka, tetapi anehnya lelaki itu tiba-tiba menyepikan diri. Dia cuba merisik punca kemelut yang melanda, namun segalanya kabur. Laila Nabila tahu yang Mir Shariman masih bernafas di atas muka bumi, tetapi lelaki itu seperti hilang terus dari galeri hidupnya. Read the rest of this entry »

27
Apr

Novel Pilihan!

by Yanna in Cik Akak, Novel & Buku

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011 banyak memberi peluang kepada kita untuk membeli buku, novel serta bahan ilmiah dengan harga yang sangat berpatutan. Begitu juga dengan saya! 🙂

 

Saya berkesempatan untuk membeli beberapa novel dan majalah yang menjadi pilihan saya. Antaranya ialah;

 

Aku Yang Menanti oleh Haiza Najwa

Aku Yang Menanti

Read the rest of this entry »

25
Apr

Seharian di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011

by Yanna in Cik Akak

Assalamualaikum semua..

Hari ini saya berkesempatan untuk pergi ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di Putra World Trade Centre (PWTC) bersama along tercinta. heheheh. Siap ambil cuti lagi semata-mata nak pergi ke sini. Bertolak dari Ampang dalam pukul 10 pagi dan sampai di PWTC dalam pukul 11 pagi. Ingatkan hari Isnin ni tak ramai orang, tapi sampai sana MasyaAllah penuh tempat letak kereta. Naik ke atas, perasaan dah excited dah ni… tengok pintu masuk pun dah macam ada tarikan magnet.

PhotobucketMasuk sahaja ke dalam, memang penuh orang. Ada rombongan dari sekolah menengah dan rendah pun ada. Kalau tengok, memang rambang mata jadinya

 

PhotobucketTak sangka rupanya hari ini adalah hari perasmian Pesta Buku ni.. Sayang, tak sempat nak ambil gambar waktu perasmian.

 

PhotobucketIni baru sikit ni. Minta maaf yer encik yang belah kanan pakai baju biru ni, terinterframe pulak… heheeh

 

PhotobucketIni pameran dari syarikat Book Editions dari Singapura

 

PhotobucketYang ini dari syarikat Oxford University Press.. Kamus memang banyak..

 

PhotobucketNampak tak kamus tu. Tu baru sikit…

 

PhotobucketIni syarikat Mc Graw Hill.. Buku mereka ni memang popular untuk pelajar universiti.. heheeh

Read the rest of this entry »

31
Jan

Majalah Jelita – Februari 2011

by Yanna in Cik Akak, Yang Lain

Majalah Jelita adalah salah satu majalah kegemaran saya. Untuk keluaran Februari, antara artikel menarik didalamnya ialah

1) 10 Cara tampil sempurna

2) Susun kemas ikut destinasi

3) Pilih tas tangan ikut badan

4) Sepetang bersama Lisa Surihani

5) Pilih fesyen ikut tubuh

6) Etika berpakaian

7) Rancang makanan anak

8) Tangani anak suka meragam

9) Pemakanan warga emas

10) 15 Rahsia Kahwin

Disini saya nak kongsi 2 rahsia kahwin yang ada didalam 15 Rahsia Kahwin iaitu

a) Kekalkan kemesraan dalam kehidupan seharian. Selalulah ketawa bersama pasangan. Ketawa dan bergurau-senda bersama boleh melegakan tekanan dan tegangan. Malah, dapat membantu anda melalui saat-saat sukar bersama.

b) Selalu bersyukur atas hal kecil mahupun besar dalam kehidupan rumah tangga anda.

selebihnya anda semua kena belilah yer.. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
%d bloggers like this: