Seharian pada Ahad 12/12/2010

Dec 13th, 2010 by admin in Dunia Kami, Hot Topic

Hari Ahad ni ingatkan nak jenjalan kat Jom Heboh kat Bukit Jalil sana. Driving dari MRR2 sampai bukit Jalil, tengok-tengok sesak tahap gaban. Rupanya jalan masuk kat Stadium Bukit Jalil tu dah kena tutup. Jadi rasanya memang pasal Jom Heboh tu lah.. Terus kedepan pun masih sesat tak hengat.. huhuhu.. apa lagi, terus kan jer lah perjalanan menghala ke tempat lain yang tak pasti nak kemana.. huhuhuh

tensen tensen!!

Selamat lah korang yang sangkut kat situ. heheheehe… baik aku pegi tempat lain daripada aku membantu menambahkan kesesakan tu.. 😛

Frust sebab sesak tadi. Tak dapat nak pegi Jom Heboh.. ingatkan boleh nak beli bundle jajan kat sana tadi.. huhuhuhh

Aku apa lagi drive lah ntah kemana sampai lah lalu depan Puduraya.. dekat traffic light, nampak gambar PM kiter ni.. Aku ambik gambar dan bagitau kat wife aku, “jejaga, PM Najib tengah usha kiter tu” heheheeheh…

haaaaaa… nampak tak muka tu.. tu maknanya muka kecewa untuk kali kedua hari ni.. lepas aku lalu kat puduraya tadi, teringin lak nak pegi kat Tasik Titiwangsa.. ingatkan nak naik bot yang kayuh tu, tengok2 mak aih, que punyalah panjang.. adus.. kecewa lagi.. ingatkan bolehlah suh wife aku kayuh, aku dok relaks kat belakang.. hehehehehe

Tengok dari jauh jer lah.. ambik gambar jer boleh.. huhuhu.. tapi kalau ambik gambar time atas bot tu lagi best.. ehheeheh.. bukannya apa, saja nak try.. tak pernah rasa pun.. hehehehe..

Amboi, bukan main seronok lagi kakak tu.. lambai sapa ntah.. nampak gaya 3 orang, dua orang perempuan tengah kayuh, belakang tu tak nampak lak sapa..

Lepas jer dari Taman Tasik Titiwangsa tu, perut aku lapar lak.. sebabnya tengahari lum makan lagi.. pastu aku ajaklah wife aku pegi makan kat Pak Hailam Kopitiam kat Tesco Extra Cheras sana.. Jadi hidup aku kembali ceria sebab dapat makan.. tengok muka tu.. hehehe

Wife aku tu pun sebenarnya suka jer tu dapat makan kat Pak Hailam Kopitiam ni, cuma nak control jer taknak bagi nampak… hehehehehe….

Menu untuk hari ini.. Air ni untuk aku lah yer.. aku yang order.. nama dia Three Layer Tea. Kat bawah hitam tu Palm apa ntah aku pun lupa, putih tu Milk dan teh lah.. sedap wok..

Yang ni lak Ice Lemon Tea.. Favourite wife aku.. Ice Lemon Tea dengan dia memang tak dapat dipisahkan.. macam aur dengan tebing, macam irama dengan lagu..

Yang ni Kaya Butter Toast.. Roti ni memang tak pernah aku lupa kalau aku datang kat sini.. hehehe

Yang ni makanan yang aku pilih.. nama dia Nasi Lemak Kari Ayam dengan Sambal Sotong… hehehe.. dua-dua kuah dia memang sedap…..

Tengah sabar tunggu wife aku punya makanan lak.. heheeh..

Sementara tunggu wife aku punya makanan, baik aku makan roti bakar tu sebelum sejuk.. heheh.. apa lagi wife aku ambik gambar aku tengah pelahap lah.. huhuhuh..

Akhirnya makanan untuk wife aku sampai jugak akhirnya… Nasi Ayam Pak Hailam… hehehehe… aku tengok taugeh dia geram betul.. wife aku awal-awal dah cakap, “bang, sambal ni tak cukup nih” huhuhuhuh.. belum makan lagi dah tau tak cukup.. eheheh

yum yum yum..

Ayam lagi dan lagi dan lagi…

Saja nak ambik gambar dari angle berlainan.. tapi tak berapa jadi lak.. yerlah, kamera harga 300 lebih jer… bukan DSLR wok… heheheh

kalori oh kalori… heheheh

Penghabisannya… aku dengan wife aku pegi shopping kejap kat atas tu, beli barang dapur sket.. lepas tu dengar-dengar wife aku nak buat bubur cacar… hehehehe.. jadi kita continue untuk esok lak yer… cya!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments

 

CommentLuv badge

%d bloggers like this: