Gambar disekitar Pesta Flora Putrajaya 2011

Jul 11th, 2011 by Man in Dunia Kami

Assalamualaikum semua..

Tadi saya dan isteri berkesempatan ke Putrajaya untuk melawat Pesta Flora Putrajaya 2011. Itupun selepas menghantar Uteh (kucing saya) mendapatkan dos cacing dan vaccine. Kawasan Ampang hujan renyai-renyai sampailah di sekitar Sri Petaling sebelum masuk ke Lebuhraya KL Putrajaya MEX.

Pesta Flora ni berada di Presint 2 berdekatan dengan Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin. Memang dekat sangat dengan masjid dan tempat untuk menaiki cruise Putrajaya tu. Waktu saya sampai tu masyaAllah memang ramai orang. Kalau sesiapa yang berniaga memang sold-out sehinggakan Vending Machine pun sold out.. hehehe..

Kalau peminat bunga, mesti bawa duit banyak sikit. Sebabnya mata anda akan rambang, bermacam-macam ada dijual termasuk bunga orkid, mawar, buluh, bonzai, herba, sayur-sayuran, anak pokok durian pun ada. Yang saya perhatikan, harga dalam lingkungan RM8.00 paling murah dan paling mahal mencecah ribuan. Baja, tanah, pasu serta alatan perkebunan juga ada dijual. Paling penting datang awal, kalau tak, memang susah nak letak kereta. Jangan letak kereta tepi jalan sesuka hati, gerenti kena saman oleh penguatkuasa Putrajaya.

Saya dan isteri sempat membeli bunga rama-rama. Ingatkan nak beli bonzai dan orkid, tapi memandangkan keadaan rumah kami yang tidak sesuai, terpaksa dilupakan hasrat itu. Silalah lihat gambar dibawah, lebih 100 gambar untuk tatapan anda semua.. 🙂


Pesta Flora Putrajaya 2011
Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

Pesta Flora Putrajaya 2011

 

Hampir nak masuk waktu maghrib baru kami balik, itupun sebenarnya tak habis pusing lagi. Ada banyak lagi termasuk kawasan pertandingan untuk sekolah serta IPT dan banyak lagi. Rugi tak pergi.. heheheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

 

CommentLuv badge

%d bloggers like this: