‘Dunia Kami’ Category Archives

1
Nov

Throwback Part 1 – Rawatan Kesuburan

by Yanna in Cik Akak, Dunia Kami

Baby_Mama_FingerAssalamualaikum & Salam Sejahtera Semua…
Fuuuuhhhhhhhhhhhhhh bersawang2 dah blog kami nie kan. Maaf sangat2 tak berapa nak aktif sekarang & InsyaAllah kami akan aktif semula lepasnie.. 🙂

Tajuk entry kalinie pasal Rawatan Kesuburan. Emmmm 5 tahun lebih dah kami kahwin,tapi masih lagi belom rezeki kami di kurniakan cahaya mata. (ALLAH sebaik2 perancangan kan…REDHA) Siapa takmo anak kan?? Tipulah cakap dah kahwin takmo anak.. Read the rest of this entry »

30
Aug

Salam Merdeka 2015 – Sehati Sejiwa

by Man in Dunia Kami

Salam Merdeka Sehati Sejiwa dari duniakami.com untuk Malaysia yang ke 58 serta warganya.. Hayatilah erti pengorbanan serta kemerdekaan yang sebenar.. 😀

22
Aug

Jom ke Meletop Steamboat & GRILL

by Man in Dunia Kami

Baru-baru ini kami berkesempatan untuk merasa penangan Meletop Steamboat & Grill ni yang agak popular di Johor. Al maklumlah, balik kampung sebelah isteri, lepas tu Along bermurah hari nak belanja Steamboat katanya. Jadi Meletop Steamboat ni lah menjadi pilihan. Perjalanan lebih kurang setengah jam juga nak ke sana. Alhamdulillah sempat buat tempahan sebelum nak kesana, selepas Isyak insyaAllah sampai.

Sampai ke sana dalam pukul 9.30 malam, dah penuh orang. Yang menunggu meja kosong pun dah que panjang.. Read the rest of this entry »

28
Apr

Willy Satay – Best in Kajang

by Man in Cik Abang, Cik Akak, Dunia Kami

IMG_20150428_200216

Kalau orang sebut jer nama Kajang, mesti dalam kepala akan terlintas Satey Kajang. Sememangnya begitulah kisahnya.. Kalau dahulu, Satey Kajang Haji Samuri memang sangat popular. Tapi bagi saya, Satey Kajang Haji Samuri dah ada lawannya.. Willy Satay boleh dikatakan satay paling best di Kajang buat masa ini. Read the rest of this entry »

26
Apr

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2015

by Man in Dunia Kami, Novel & Buku

Salam semua..

dah lama tak update blog… alih-alih cerita pasal pesta buku lak.. Hari ni sempatlah menjenguk ke PWTC nak borong buku di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur ni.. Pukul 8 pagi dah bergerak dari Kajang, sarapan lepas tu sampai di PWTC dalam pukul 9.15 pagi.. Itu pun dah ramai orang.. Tapi alhamdulillah, parkir kereta banyak lagi.. Nak cari buku saya, dah cukup dah.. melayan Cik Akak jer lah sebenarnya.. huhuhuh..

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2015_1 Read the rest of this entry »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
%d bloggers like this: