‘Dunia Kami’ Category Archives

9
Dec

Jalan-Jalan Cari Makan – Laksa Ikan Sekoq Alor Setar

by Man in Cik Abang, Dunia Kami

Assalamualaikum semua..

Semalam kebetulan ada meeting di Perlis, jadi dengan gigihnya saya drive bertemankan Cik Akak dari Kajang ke Perlis. Dah selesai meeting keesokkannya harinya, terus balik ke Kajang. Dalam perjalanan tu (masih dalam kawasan negeri Perlis), perut lapar pulak. Akhirnya teringat satu episod Taste Selebriti yang selebriti terpilih waktu tu adalah Ayu Raudhah. Dia tunjukkan tempat makan yang best iaitu Laksa Ikan Sekoq.

Apa lagi dengan bantuan En. Waze, sampai lah di destinasi yang dicari tu.

Read the rest of this entry »

28
Mar

Barkat Roti John Asli Dan Ayam Golek

by Man in Cik Abang, Cik Akak, Dunia Kami

Assalamualaikum semua..

Lama dah tak update blog ni. 2 minggu yang lepas, saya dan isteri balik kampung di Melaka. Tergerak nak makan roti john lah katakan. Teringat kawan-kawan kata Barkat Roti John. Google punya google, ada cawangan Barkat Roti John Asli Dan Ayam Golek ni dibuka bebetul belakang Giant Batu Berendam.

Dengan bantuan pakcik Waze, jumpalah kedainya..

IMG_20160312_191853_HDR Read the rest of this entry »

12
Dec

Pekena di Asam Pedas Hajjah Mona Taman Kota Laksamana

by Man in Dunia Kami

Asam_Pedah_Hajjah_Mona_01Salam semua…

Minggu lepas hari sabtu balik kampung kat Melaka.. teringin lak nak makan asam pedas.. tengok jam pun dah pukul 2.00pm.. Selesai solat Dzuhur, ajak keluarga semua keluar ke Bandar Melaka cari kedai Asam Pedas. Sebenarnya ada jer beberapa kedai Asam Pedas yang popular di Melaka, bak kata orang standard warong tepi kedai, tapi asam pedas dia memang meletup kaw. Cuma hari tu, saja nak tengok kedai-kedai asam pedas yang banyak di war-warkan di media maya. Read the rest of this entry »

15
Nov

Cara-cara buat Popcorn Caramel (Bertih Jagung Karamel)

by Man in Dunia Kami

 

Popcorn

gambar hiasan jer ni yer…

Salam semua.. hari ni terasa rajin pulak nak buat Popcorn Caramel sendiri.. yerlah.. asyik beli jer kan, apa salahnya kalau nak buat sekali sekala.. Jadi tadi terus singgah di Mydin dan belilah bahan-bahan berkaitan. Jagung pun beli dalam 500gm jer (sekilo RM8.00) di Mydin. Bahan-bahan lain memang dah ada pun kat rumah.. Oklah, saya kongsikan cara-cara buat Popcorn Caramel ni yer di bawah.

Bahan-bahan untuk jagung popcorn Read the rest of this entry »

8
Nov

Throwback Part 2 – Apa Itu HSG?

by Yanna in Cik Akak, Dunia Kami

Baby_Mama_Finger

Haiii semua…kita jumpe lagi. 😉

Ok nak tau pasal HSG kan?? HSG adalah singkatan untuk HysteroSalpingoGram

21/4/2014~ Pagi2 lagi kami dah gerak g KPJ Seremban. Perasaan time tu jangan citerlah kan,hanya Allah jer tau. Tapi anak punya pasal,ku gagahkan diriku ini jugaa.. Hhehehee. Iyerrr HSG nie kena buat lepas period & dalam ari ke 10-13 period. (maknanya time tu period dah keringlah).

Tujuan HSG

Nak tengok kedudukan tiub follopian isteri sama ada tersumbat atau tidak. HSG Dijalan di Unit X-ray.

Prosedur HSG Read the rest of this entry »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
%d bloggers like this: