‘Cik Abang’ Category Archives

26
Apr

Offshore Platform Construction Video

by Man in Cik Abang

Video ni sangat sesuai untuk mereka yang ingin mengetahui bagaimana platform offshore di dirikan di tengah laut.. Ini bukan kerja biasa-biasa yer.. 🙂

DSCN1598 Read the rest of this entry »

5
Oct

Latihan juruteknik di INSTEP dibuka

by Man in Cik Abang

Assalamualaikum semua..

fuh.. lama betul tak update blog nih.. dah bersawang dah rupanya.. komen2 pun banyak yang tak balas lagi.. huhuhu.. minta maaf yer.. Cuma nak berkongsi info yang sesiapa yang ingin mencuba untuk menjalani latihan sebagai juruteknik INSTEP pada 2014 ini, bolehlah tengok-tengok web ni yer… Selamat mencuba.. 🙂

http://www.oilandgasmalaysia.net/2013/10/institut-teknologi-petronas-training.html

20
Jul

Peluang kerjaya di bidang Oil and Gas untuk Fresh Graduate

by Man in Cik Abang

Oil and Gas

Assalamualaikum semua..

Saya cuma menyampaikan maklumat yang saya dapat diluar yer. Peluang kerjaya untuk bekerja di sektor Oil and Gas untuk Fresh Gradute sebagai Graduate Talent Development Program. Jadi latihan selama 12 bulan, kalau performance OK, diserap jadi staff terus. Jadi untuk mendapat info yang lebih lanjut, sila hubungi email/no telefon yang saya sertakan di bawah. InsyaAllah cuba lah yer terutama fresh graduate atau yang ada pengalaman 1 hingga 2 tahun seperti apa yang diiklankan dibawah ni. Read the rest of this entry »

17
Jul

Bangladesh dan Malaysia?

by Man in Cik Abang

Assalamualaikum semua dan selamat berpuasa… Baru-baru ini saya berkesempatan untuk berkunjung ke Bangladesh atas urusan kerja. Ini adalah kali pertama saya ke sana dan sudah tentu agak excited, almaklumlah, first time kan.

Bangladesh dan Malaysia

Perjalanan yang mengambil masa hampir 4 jam menggunakan Malaysia Airlines dan masa berangkat lebih kurang pukul 8.40 malam. Sampai di Dhaka lebih kurang 12.30pm waktu Malaysia ataupun 10.30pm waktu Bangladesh. Sampai disana, tukar duit Ringgit ke Taka RM300 = 6900BDT, driver hotel pun dah tunggu, terus jer ke hotel. Esok pagi kena menempuh 2 jam lagi perjalanan ke Plant. Read the rest of this entry »

7
May

Kerja Baru, Tanggung Jawab pun baru..

by Man in Cik Abang

Assalamualaikum semua..

Minta maaf sebab lama sangat tak update blog ni. Dah bersawang rasanya.. Almaklumlah, masing-masing sibuk dengan kerjaya masing-masing.

Tidak ketinggalan saya sekali, terlampau sibuk sehinggakan tiada cuti wesak, hari pekerja dan sekarang saya masih lagi ditempat kerja sehingga 8 pagi nanti.

Kepada yang bertanya soalan, minta maaf sebab tiada respon dari saya. InsyaAllah akan saya jawab secepat mungkin. Kerja baru ni lebih besar tanggungjawabnya berbanding sebelumnya. Tapi sememangnya itu yang saya cari kerana ingin mengejar satu impian.. InsyaAllah moga dimakbulkan.. Amin..

Oklah, kita sambung di lain hari. InsyaAllah..

Posted with WordPress for BlackBerry.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
%d bloggers like this: