Berbuka puasa di Village View jalan Reko

Aug 27th, 2011 by Man in Dunia Kami

Salam semua.. minta maaf lah sebab lama tak update. Agak sibuk kebelakangan ni.. Rabu yang lepas, kami berkesempatan berbuka puasa di Village View jalan Reko.. Memang takda dalam plan sebenarnya, main redah jer. Mula-mula telefon, tapi takda orang angkat, dalam kepala memang confirm sibuk ni.

Jadi akhirnya, terpaksa minta bantuan Along untuk tolong  buat tempahan. Dapatlah 1 meja, tapi kena order dulu dan kena bayar deposit sedikit. Bertolak dari Ampang dalam pukul 5.30ptg petang dan ikut jalan belakang lalu Bukit Belacan naik ke Hulu Langat. Kalau MRR2 rasanya tak lepas kot. Sampai di Village View pukul 7.00ptg macam tu, kereta dah penuh dan macam kenduri pulak.

Terus ke meja tengok-tengok hampir suma menu dah sampai, ambil kurma dekat meja yang disediakan serta air kosong. Jadi sempatlah snap beberapa gambar..

 Along bukan main lagi suh ambik gambar ni.. Sebab ada nama dia, penting dia cakap.. hehehe

Ok, menu dia..

Ayam Pandan

Kerabu Mangga

Kailan Ikan Masin

Sup Ayam

Telur Dadar

Siakap Stim Limau

Ni Along punya air, tak clear lak.. Air Durian Belanda Blend

Ni saya punya air, Mangga… sedap giler..

Waktu pun dah berbuka, apa lagi.. Baca doa dan makan kurma dulu…. hehehe. Ayam pandan dia memang sedap..

Sedap betul ayam pandan dia..

Macam manis-manis jer rasa isi ayamnya

Licin….

Jadi secara ringkas nya menu kami hari tu adalah;
3 Nasi putih + 1 nasi tambah
Sup Ayam
Ayam Pandan
Siakap Stim Limau
Telur Dadar
Kerabu Mangga
Kailan Ikan Masin
Air Asam Boi
Air Mangga
Air Durian Belanda Blended

Jumlah kecederaan keseluruhan, RM75.30…


ni di pintu depan… jauh sangat pulak..

Ni pintu tepi.. ada jambatan goyang-goyang.. eheheheh

Pintu belakang…menuju ke tandas dan surau

Ruang makan di bawah…. Yang ada atap rumbia tu, tempat makan bersila.. ada lebih kurang 3 tempat makan bersila.. Tapi kalau tak silap hanya untuk 10 orang sahaja.. kalau salah tolong betulkan yer..

Ramai lagi haaaa… pukul 8.00 malam dah ni.. Itupun ada yang baru datang..

Ni ruang makan diatas.. Disini lah terletaknya kaunter bayaran.. kami duduk pun betul-betul tepi kaunter bayaran.. dekat luar sana pun ada satay kalau ada yang berminat lah..

Gambar ni saya ambil waktu baru-baru sampai sebenarnya.. tu yang cerah semacam jer.. hehehehe


View Larger Map

Di atas ni saya serta kan map untuk ke Village View jalan Reko ni.. Paling senang, cari Stesen Bas Kajang, tu adalah point paling dekat. Kalau tak, cari je Komuter UKM.. Tak jauh sangat dah dari situ… Kalau siapa yang ada GPS, cari koordinat ni 2°57’16″N 101°47’26″E

Bolehlah call 03-87345635 kalau ingin buat tempahan… hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments

 

CommentLuv badge

%d bloggers like this: