Aidilfitri 2011 Di Pulau Pangkor, Perak Part 2

Sep 27th, 2011 by Yanna in Cik Akak, Dunia Kami

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua… πŸ™‚

Alahaiii lamanya tak update blog nie haaa.. Saya & Cik Abang busy iyer juga. Dan Blog kami kena hacked lagi pun iyer juga.. Uuhuhuu.. Nasib2.. Alhamdulillah sekarang blog kami telah pulih seperti sediakala..

Okay lah kita sambung lagi cerita pasal beraya di Pulau Pangkor tu.. Eeheheee.. Raya ke-4,selepas kami semua selesai sarapan, aktiviti kami adalah Island Hoping & Snorkling.. Sangat2 teruja ok bila dengar aktiviti nie.. Eeheheee.. Memandangkan ramai di antara kami yang tidak pandai berenang,kami pun di letak kan di satu pulau untuk mandi manda dan yang mahu snorkling akan di bawa ke tempat snorkling. Memang seronoklah dapat mandi laut.. Aahahaaa.. Dekat pukul 12pm juga lah baru kami pulang ke darat. πŸ˜‰

Emmm…lepas solat zuhur hinggalah ke malam tiada aktiviti tetapi esok nya sebelom balik,aktivitinya adalah pergi kilang satay ikan,Galeri Pangkor,Kota Belanda & Pekan Pangkor. Memandang abah saya mahu pulang ke JB awal,so terpaksalah kami pergi keliling Pulau Pangkor nie arinie juga. Eehehhee.. Dalam pukul 3ptg cmtu abah telah menyewa van utk membawa kami pusing2 sekitar Pangkor nie dan dapatlah kami beli ikan bilis,ikan kering,satay ikan dan di Pekan Pangkor dapatlah beli t-shirt dan sedikit cenderahati untuk kenang-kenangan. πŸ˜‰ .. Selesai pusing2 Pulau Pangkor tu dan dah dekat sekitar resort yang kami tinggal tu,kami pun pergi ke gerai berdekatan untuk mengisi perut dan membasahkan tekak.. Eehehheee




Malamnya pula selepas makan malam,apa lagi kami semua round2 sekitar pantai. Al-maklumlah esoknya nak balik dah kan.. Eeheheee.. Sempatlah kami posing2.. ;).. Dekat pukul 11 jugalah kami round2 pantai tu… Dah sampai resort,ada yang sambung borak2 lagi tu.. Eehehehee.. Ada juga yang terus masuk bilik dan tidur… Aahhahhaaa


Dunia Kami
Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Raya ke-5 pula..Raya terakhir kami di Pangkor. Sedihlah pula nak tinggalkan Pangkor nie… Tapi insyaALLAH ada masa & terniat nak pergi lagi,insyaALLAH akan sampai lagi…mungkin berdua dengan Cik abang jer kot. πŸ˜‰ Iyerlah Cik Abang tak pernah sampai Pulau Pangkor nie lagi… Eeheheheee.. Selesai sarapan,owner resort tolong telefonkan van untuk kami ke Jeti. Sebahagiannya balik pagi dan sebahagian lagi balik petang.


Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Dunia Kami

Sampai di sini jer lah dulu untuk edisi raya 2011 di Pulau Pangkor.. πŸ˜‰ Trip raya akan datang tak tahu pula ke mana hala tujunya.. Eehehee.. Moga2 ada lagi lah trip seperti ini. πŸ˜€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments

 

CommentLuv badge

%d bloggers like this: