Tentang Kami

Posted on Saturday, October 30th, 2010 by admin 4 Comments Comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Terima kasih kerana sudi menjenguk teratak kami ni. Sebenarnya teratak ini bermula dengan digolbot.blogspot.com iaitu milik Rozeman Bin Hassan. Walaubagaimanapun, saya memikirkan lebih baik ia digabungkan supaya kisah kehidupan saya dan isteri (bukan personal punya yer :D) boleh dikongsi bersama selama kami melayar bahtera sebagai suami isteri.

Sekali lagi saya dan isteri mengucapkan terima kasih diatas ‘jengukan’ anda ini. 🙂

Wassalam.

Cik Abang

Sebarang pertanyaan atau keraguan, bolehlah menghantar email ke duniakami80@gmail.com. 🙂

4 Comments

  • salam,

    nak tanya satu soalan,jika kereta yg kita bawa hanya parking di hotel utk 4 hari, kene top up ke EVP tu jadikannya SGD80 sebelum keluar singapore (4 x sgd20)?

    • salam..

      Oh tak.. VEP ni cuma sekali kita beli dan macam touch & go juga, dia bukan charge harian. Kalau duduk hotel di Singapore selama 4 hari dan sudah tentu parking hotel adalah free, jadi takda masalah untuk VEP ni. VEP ni bukan charga harian. Kalau kita masuk kawasan bandar yang ada ERP (free untuk weekend), tol, tu suma kena bayar guna VEP waktu keluar dari Singapore nanti. Kalau lalu je bawah scanner ERP ni, ada camera yang akan ambil gambar no plat kereta. Nanti bila kita keluar dari Singapore, masukkan kad VEP ni kedalam slot di depan kaunter imigresen, dia akan tolak dari baki yang ada. Waktu saya balik dari Singapore tempoh hari, saya cuma bayar parking kat Sentosa, lepas tu keluar dari Singapore dan bayar tol dalam SGD1.20 kalau tak silap. Ada juga lalu bawah ERP, tapi memandangkan weekend, free jer.

      ERP

  • Macam kenal je ngan En Roziman b Hassan ni.. Betulkah macam yang saya jangka?
    Cikgu Hairul post cerita Teknik Blogging Efektif Tapi Menjengkelkan, jom tengok!

 

CommentLuv badge

%d bloggers like this: